DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
17 mai 2012
Nr. 333/VIII/3
Către,
ROMÂNIA TV
În atenția:
Marilena Nedelcu,
REDACTOR-ȘEF ADJUNCT RESPONSABIL DE EVENIMENT

DREPT LA REPLICĂ

Ca urmare a transmiterii de către postul dvs. de televiziune a știrii intitulate „DNA, muncă în zadar” la data de 16 mai 2012, orele: 20:28 și 23:05, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următorul drept la replică:
Dosarul cunoscut în mass media drept „dosarul Albița" privind fapte de corupție săvârșite de lucrători vamali, agenți și ofițeri de poliție de frontieră nu a revenit la DNA, așa cum în mod eronat se afirmă în știre.
Curtea de Apel Iași a decis restituirea dosarului la DNA, însă decizia nu este definitivă, fiind atacată cu recurs. Prin urmare, Înalta Curte de Casație și Justiție va fi aceea care va decide, prin hotărâre definitivă, dacă dosarul se va judeca în continuare sau va reveni la DNA.

Precizăm că dosarul a fost trimis în judecată la data de 14 aprilie 2011, instanța sesizată fiind Curtea de Apel Iași. La data de 29 iunie 2011, instanța respectivă a declinat judecarea cauzei la Tribunalul Vaslui. La data de 28 octombrie 2011, acesta din urmă a dispus declinarea cauzei înapoi la Curtea de Apel Iași. În această împrejurare, fiind vorba de conflict negativ de competență, cauza a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care la 15 februarie 2012 a stabilit competența de judecare în favoarea Curții de Apel Iași, instanță care de fapt fusese inițial sesizată cu judecarea, de către procurorii DNA.

Pentru corecta informare a publicului, vă solicităm să transmiteți acest drept la replică.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE