DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
8 mai 2012
Nr. 317/VIII/3

COMUNICAT

În ședința din 7 mai 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat rezultatele verificărilor efectuate de către Secția pentru procurori a Inspecției Judiciare cu privire la cererea de apărare a reputației profesionale formulată de domnul Dolcu Dumitru-Lucian, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara.
Prin cererea adresată Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, domnul procuror Dolcu Dumitru-Lucian a solicitat apărarea reputației profesionale ca urmare a publicării la data de 25.10.2011, în ediția scrisă și electronică a cotidianului „Adevărul” a articolului cu titlul „Procuror DNA, prins cu mafia la telefon”.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, analizând rezultatul verificărilor, a reținut că titlul și afirmațiile din cuprinsul articolului sunt de natură să aducă atingere reputației profesionale și au afectat imaginea publică a domnului procuror Dolcu Dumitru-Lucian. Considerând întemeiată cererea de apărare a reputației profesionale, a procedat la admiterea ei. (comunicatul emis de Consiliul Superior al Magistraturii se găsește integral la adresa http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/07_05_2012__48831_ro.doc).

În urma apariției articolului respectiv, Biroul de Informare și relații Publice a emis un drept la replică.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE