DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 4 noiembrie 2011
Nr. 689/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

S.I., în stare de arest preventiv, comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor [...], în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită și

MUȘAT ALEXANDRU în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie – octombrie 2011, în calitate de șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor [...], inculpatul S.I. a pretins de la o persoană denunțătoare, administrator al unei societăți comerciale, suma de 300.000 lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranșe, suma totală de 70.000 de euro. Banii au fost pretinși și primiți pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să revoce o decizie prin care a fost închisă activitatea unui agent economic pe o perioadă de 5 luni.
Inculpatul Mușat Alexandru l-a ajutat pe S.I. să primească suma de 60.000 de euro din cei 70.000 primiți în total.
La data de 12 octombrie 2011, S.I. a primit de la persoana denunțătoare suma totală de 60.000 de euro, în două tranșe, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.
Ca urmare, inculpatul S.I. a fost reținut de procurori pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 12 octombrie 2011, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a inculpatului S.I. (comunicat nr. 621/VIII/3 din data de 12 octombrie 2011).

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul Serviciului Român de Informații – Secția Județeană [...] și Structura de securitate internă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE