DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
13 mai 2009
Nr. 111/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ

Către,
„România liberă”
În atenţia
Redactor şef Dan Cristian Turturică

Cu referire la articolul “Elena Udrea reînvie Rezervaţia naturală PSD din Bucegi” publicat în ediţia ziarului dvs. din data de 13 mai 2009, Direcţia Naţională Anticorupţie transmite următorul drept la replică:
Informaţiile conţinute în articol, atribuite Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu aparţin instituţiei, în aceste condiţii DNA nefiind în măsură să ateste veridicitatea datelor pe care se bazează articolul. Apreciem că citarea ostentativă în articol a unor presupuse surse DNA nu face altceva decât să denatureze grav adevărul şi să inducă în eroare cititorii.
În plus, precizăm că magistratul Mihai Adrian, despre care se spune în articol că este procuror la DNA Ploieşti nu este şi nu a fost angajat în cadrul instituţiei.
Menţionăm că singura modalitate de comunicare între semnatarul articolului sus menţionat şi DNA s-a realizat în scris, prin intermediul răspunsului nr. 187/VIII/1/2009, oferit de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, dl. Mihai Gheorghe, ca urmare a unei solicitări formulate în baza Legii 544/2001. Reproducem textul răspunsului:
„Ca răspuns la solicitarea dvs. nr.1219 transmisă prin faxul unităţii noastre de parchet la data de 24.04.2009, vă comunicăm că în dosarul penal la care faceţi referire se efectuează acte de urmărire penală iar datele pe care le solicitaţi nu vă pot fi furnizate potrivit art.12 alin1 lit. e si f din Legea 544/2001”.
Pentru corecta informare a cititorilor dvs., vă rugăm să publicaţi acest drept la replică.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE