DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 114 din 21.07.2022, definitivă prin neapelare la data de 09.08.2022, Tribunalul Satu Mare admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpata N.S. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, instigare la fals intelectual și instigare la fals informatic.

Prin sentința penală nr. 120 din 04.08.2022, definitivă prin neapelare la data de 24.08.2022, Tribunalul Satu Mare admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpatul G.G. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, instigare la fals intelectual și instigare la fals informatic.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul G.G. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare sau în cadrul Centrului Social de Urgență pentru Adulți din municipiul Satu Mare, județul Satu Mare, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Dispune anularea adeverințelor de vaccinare emise pe numele celor doi inculpați și anularea înregistrării în Registrul Electronic Național de Vaccinări a acestora, ca persoane vaccinate împotriva Covid 19.
Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea în data de 10 iunie 2022, vezi comunicatul nr. 786/VIII/3 din data de 02 septembrie 2022.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 septembrie 2022