DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 105/A din 19.02.2020, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata PERICLI GHERGHINA-ANTOANETA, la data faptelor administrator al SC Nick Servcomtrans SRL la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și folosire sau prezentare cu rea–credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Condamnă pe inculpata TRANDAFIR ELENA CORINA, la data faptelor administrator al unei societăți de consultanță la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la folosire sau prezentare cu rea–credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Condamnă pe inculpata S.C. NICK SERVCOMTRANS S.R.L., la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 20.000 lei, echivalentul a 200 zile amendă și pedeapsa complementară constând în interzicerea de a participa la procedurile de achiziții publice pe o perioadă de 2 ani și plasarea sub supraveghere judiciară pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Dispune achitarea inculpatului Anghel Cornel, pentru infracțiunile reținute în sarcina lui, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Pericli Gherghina Antoaneta și Trandafir Elena Corina vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Centrului de Plasament nr. 3 din cadrul D.G.A.S.P.C. Ialomița sau Complexului de Servicii Sociale pentru Copilul cu Handicap Neuropsihic din cadrul D.G.A.S.P.C. Ialomița.
Obligă, în solidar, inculpații Pericli Gherghina Antoaneta, Trandafir Elena Corina și SC Nick Servcomtrans SRL Slobozia la plata către partea civilă, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a sumei de 274.551,97 lei, cu titlu de daune materiale la care se adaugă dobânda legală calculată până la data plății efective.
Dispune desființarea documentelor întocmite în fals.
Obligă inculpații Pericli Gherghina Antoaneta, Trandafir Elena Corina, Anghel Cornel și SC Nick Servcomtrans SRL Slobozia la plata sumei de 4.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă apelanții inculpați Trandafir Elena Corina și SC Nick Servcomtrans SRL Slobozia la câte 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 13 decembrie 2016, vezi comunicatul nr. 20/VIII/3 din data de 11 ianuarie 2017, pct 5.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 ianuarie 2017