DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentințele penale nr. 261 și 262 din 23.08.2019, definitive prin neapelare la data de 17.09.2019, Tribunalul Bacău admite acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău cu inculpații ȘTEFĂNESCU ION, la data faptei administrator al SC Arhivolta SRL și S.C. ARHIVOLTA S.R.L. și îi condamnă pe aceștia după cum urmează:
- pe inculpatul ȘTEFĂNESCU ION la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an și 4 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
- pe inculpata S.C. ARHIVOLTA S.R.L. la o pedeapsă principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 13.500 lei și pedeapsa complementară constând în afișarea hotărârii de condamnare în extras, la sediul inculpatei pentru o perioadă de 2 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul ȘTEFĂNESCU ION va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Municipiului Bacău, județ Bacău sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău - Centrul de Primire în Regim de Urgență Bacău.
Constată că inculpatul Ștefănescu Ion a achitat integral pretențiile civile.
Obligă pe cei doi inculpați la plata sumei de 200 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Bacău la data de 02 august 2019, vezi comunicat nr. 658/VIII/3 din 07 august 2019.





BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 august 2019