DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 176/2019 din 28 iunie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul MOCANU VICTOR, la data faptei președinte al Consiliului Județean Buzău, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată și în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul LUNGU CONSTANTIN, la data faptelor director executiv al Direcției pentru Administrarea Patrimoniului și Investiții, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată și în formă continuată și fals intelectual în legătură cu infracțiunile de corupție, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul BĂDIC DANIEL MIHAIL, la data faptei administrator al unei societăți comerciale cu capital privat, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată.
Condamnă pe inculpata HUSEA EUGENIA, la data faptei reprezentant comercial al unei societăți cu capital privat, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată.
Admite acțiunea civilă formulată de Consiliul Județean Buzău și obligă în solidar pe inculpații Mocanu Victor, Lungu Constantin, Bădic Daniel Mihail și Husea Eugenia, iar pe inculpații Bădic Daniel Mihail și Husea Eugenia în solidar și cu partea responsabilă civilmente SC M. F.P. SRL, la plata sumei de 565.445,05 lei.
Obligă inculpații la plata sumei de câte 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 17 decembrie 2013, vezi comunicat 1209/VIII/3 din 20 decembrie 2013.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 decembrie 2013