Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 929 din 12.06.2019, Curtea de Apel Craiova a hotărât condamnarea inculpatei PERIANU IOANA, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia de referent în cadrul Primăriei Gogoșu, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei comunei Gogoșu, județul Mehedinți, sau în cadrul unei unități școlare subordonate Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate, pe baza cărora inculpata a obținut pe nedrept fonduri europene.
Obligă inculpata Perianu Ioana să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul Județean Mehedinți, suma de 30.485,05 lei, reprezentând sume încasate necuvenit pentru campaniile din anii 2010-2011, împreună cu accesoriile la aceasta, calculate până la momentul achitării efective.
Obligă inculpata la plata sumei de 3.000 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 05 mai 2017, vezi comunicatul nr. 574/VIII/3 din data de 09 iunie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 iunie 2017