increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 14 iunie 2019
Nr. 496/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

LOUBIA SALEH, în stare de arest în lipsă, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de evaziune fiscală,

BREZAN IONELIA DANIELA, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de complicitate la evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie 2010 – decembrie 2012, inculpatul Loubia Saleh, în calitate de administrator în fapt al unor societăți comerciale, cu sprijinul inculpatei Brezan Ionelia Daniela, a omis să evidențieze, în actele contabile ori în alte documente legale, o serie de operațiuni comerciale efectuate (vizând comerțul cu legume și fructe) și veniturile realizate; de asemenea, a înregistrat o serie de cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale.
Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 52.768.014 lei, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin unei persoane din familia inculpatului Loubia Saleh.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Ilfov cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie.

Menționăm că inculpatul Loubia Saleh a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în două cauze penale, pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălarea banilor, (detalii în comunicatele nr. 1552/VIII/3 din 6 octombrie 2015 și nr. 682/VIII/3 din 5 iulie 2017).
Într-una dintre cauze inculpatul Loubia Saleh a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii (detalii la http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8677 ).


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE