DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 135 din 15.04.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul VLAI ADELIN GEORGE, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, la data faptei, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a exercita profesia de avocat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul VLAI FLORIN GABRIEL, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția sau de a exercita profesia de chimist, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată și favorizare a făptuitorului în formă continuată.
Condamnă pe inculpata GROZA DIANA GABRIELA, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Condamnă pe inculpatul BRĂNIȘCAN ADRIAN IOAN, la o pedeapsă de un an și 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Stabilește față de inculpata BURCHIU NICOLETA, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, la data faptelor, o pedeapsă de un an și 5 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului, uz de fals și fals intelectual.
Stabilește față de inculpatul ROHOZNEANU MARIAN, o pedeapsă de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cazul inculpaților Vlai Adelin George, Vlai Florin Gabriel, Brănișcan Adrian Ioan, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Vlai Adelin George va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 zile lucrătoare, în cadrul Consiliului Local al Municipiului Arad sau al Consiliului Local al Comunei Vladimirescu.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Vlai Florin Gabriel va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 zile, în cadrul Consiliului Local al Municipiului Arad sau în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Brănișcan Adrian Ioan și Groza Diana Gabriela vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile lucrătoare, primul în cadrul Consiliului Local al Orașului Lipova sau în cadrul Primăriei Municipiului Arad, iar al doilea în cadrul Primăriei Municipiului Arad sau în cadrul Spitalului Municipal Arad.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Rohozneanu Marian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 zile, în cadrul Primăriei Municipiului Arad sau în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad.
Dispune desființarea buletinelor de analiză toxicologică întocmite în fals, aflate la dosarul cauzei.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Vlai Adelin George a sumei de 14.500 lei, primită de la inculpații Groza Diana Gabriela și Brănișcan Adrian Ioan.
Obligă pe inculpații Vlai Florin Gabriel, Vlai Adelin George, Groza Diana Gabriela, Burchiu Nicoleta, Rohozneanu Marian și Brănișcan Adrian Ioan, la plata sumelor de câte 4.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpatele Groza Diana Gabriela și Burchiu Nicoleta să plătească, fiecare, suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 11 iulie 2017, vezi comunicatul nr. 714/VIII/3 din data de 13 iulie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 iulie 2017