DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 443/A din 29.03.2019, Curtea de Apel București a stabilit față de inculpații POP FELICIA ELENA, directoare de cabinet a ministrului pentru Relația cu Parlamentul (M.R.P.) și ZAHARIA MIHAI CORNEL, angajat în cadrul M.R.P., membru al comisiei de concurs, câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă pe inculpaţii Pop Felicia Elena şi Zaharia Mihai Cornel la plata sumei de câte 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă apelantul inculpat Zaharia Mihai Cornel la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secția de combatere a corupției la data de 21 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 6/VIII/3 din data de 03 ianuarie 2018.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 ianuarie 2018