DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 643 din 03.10.2018, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații BUNDUC IOAN și BUNDUC MIHAI, administratori ai unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Condamnă pe inculpații CĂRUNTU IOAN și TURCU MARICEL, primar, respectiv referent în cadrul comunei Andrieșeni, județul Iași, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

Dispune încetarea procesului penal față de inculpatul URMĂ MIHAI pentru infracțiunile reținute în sarcina lui, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. f din Codul de procedură penală.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Bunduc Ioan și Bunduc Mihai vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, ambii în cadrul Consiliului Local Iași la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat sau la Direcția de Asistență Comunitară.
Obligă, în solidar, pe inculpații Bunduc Mihai și Turcu Maricel, la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a sumei de 27.520 lei, cu titlul de despăgubiri civile, precum și la plata dobânzilor și penalităților aferente, calculate în conformitate cu legislația fiscală.
Obligă, în solidar, pe inculpații Bunduc Ioan și Căruntu Ioan, la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a sumei de 78.277,80 lei, cu titlul de despăgubiri civile, precum și la plata dobânzilor și penalităților aferente, calculate în conformitate cu legislația fiscală.
Obligă, în solidar, pe inculpații Bunduc Mihai și Căruntu Ioan, la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a sumei de 45.809,26 lei, cu titlul de despăgubiri civile, precum și la plata dobânzilor și penalităților aferente, calculate în conformitate cu legislația fiscală.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Bunduc Ioan, Bunduc Mihai, Căruntu Ioan și Turcu Maricel la plata câte unei sume de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 05 decembrie 2014, vezi comunicat nr. 8/VIII/3 din data de 06 ianuarie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 ianuarie 2015