Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 691 din 19.10.2018, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul MARIAN SERGIU, subprefect al Județului Vaslui și vicepreședinte al Comisiei județene de fond funciar Vaslui, la data faptei, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa orice funcție în administrația publică, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul public a obținut pentru altul un avantaj patrimonial în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul CUPȘAN CĂTĂLIN-VASILE, secretar al Instituției Prefectului județului Vaslui și secretar al Comisiei județene de fond funciar Vaslui, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa orice funcție în administrația publică, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul public a obținut pentru altul un avantaj patrimonial în formă continuată.

Condamnă pe inculpata LUCA (fostă STAN) GABRIELA, membru al Comisiei județene de fond funciar Vaslui, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani și 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa orice funcție în administrația publică, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul public a obținut pentru altul un avantaj patrimonial.

Dispune încetarea procesului penal pornit față de inculpații MARIAN VASILE-MARIUS și S.C. „COMERCIAL MARIAN” S.R.L. HUȘI, județul Vaslui pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. h din Codul de procedură penală, respectiv „există o cauză de nepedepsire prevăzută de lege”.

Ia act că partea civilă, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice nu mai are pretenții materiale ca urmare a achitării integrale a prejudiciului cauzat de inculpații S.C. Comercial Marian S.R.L. Huși și Marian Vasile Marius.
Respinge acțiunea civilă formulată de partea civilă, Statul Român prin Agenția Domeniilor Statului și constată recuperat integral prejudiciul.
Obligă pe fiecare dintre cei cinci inculpați la plata câte unei sume de 1682,22 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 25 septembrie 2013, vezi comunicat nr. 825/VIII/3 din data de 26 septembrie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 septembrie 2013