Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1308/2018 din 17.10.2018, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul IANCU GABRIEL, la data faptelor administrator al unor societăți comerciale, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Condamnă pe inculpata TATOIU PETRUȚA SIDONIA la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Obligă în solidar pe cei doi inculpați la plata, cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice– Agenția Națională de Administrare Fiscală, a sumei de lei 4.551.618,07 lei reprezentând T.V.A. și impozit pe profit, precum și a accesoriilor fiscale, calculate până la data plății efective a debitului principal.
Obligă pe inculpați la plata a câte 13.300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare datorate statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 16 martie 2015, vezi comunicat 674/VIII/3 din 6 aprilie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 aprilie 2015