Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 673 din 05.07.2018, Curtea de Apel Suceava a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul CLAPON GHEORGHE, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și ultraj.
Condamnă pe inculpatul CRISTODORESCU TIBERIU – FRANCISC, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul RUSU GHEORGHE (fost CORDUNEANU), la o pedeapsă de 5 ani și 11 luni închisoare și interzicerea, în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și deținere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.
Condamnă pe inculpatul GÂTLAN SILVIU-IULIAN, la o pedeapsă de 3 ani și 3 luni închisoare și interzicerea, în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.
Condamnă pe inculpata SC „AMBRA LINE PRODUCTION” SRL Iași, la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 50.000 de lei și pedepsele complementare constând în interzicerea participării la procedurile de achiziții publice pe o perioadă de 2 ani și suspendarea activității pe o durată de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.
Dispune achitarea inculpaților CĂLIN VASILE (fost CORDUNEANU) și CORDUNEANU CONSTANTIN, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de favorizarea făptuitorului, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
Dispune achitarea inculpatei CLAPON (CRAVEȚCHI) TATIANA RODICA, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de mărturie mincinoasă, întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.
Obligă inculpații Clapon Gheorghe și S.C. AMBRA LINE PRODUCTION S.RL., să plătească, în solidar, părții civile B.R. S.A., suma de 4.100 de euro și dobânda legală la credite aferentă acestei sume, de la data de 07.08.2013 și până la data plății, sumă ce se va plăti prin echivalent în lei la cursul BNR din ziua plății, cu titlul de despăgubiri civile și suma de 1.378,51 lei, cu titlul de despăgubiri civile.
Obligă pe inculpatul Clapon Gheorghe să plătească părții civile B.R. S.A., suma de 4.000 de euro și dobânda legală la credite aferentă acestei sume, de la data de 07.08.2013 și până la data plății, sumă ce se va plăti prin echivalent în lei la cursul BNR din ziua plății, cu titlul de despăgubiri civile.
Confiscă de la inculpatul Clapon Gheorghe suma de 19.600 de euro, prin echivalent în lei la cursul BNR din ziua plății.
Confiscă de la inculpatul Rusu Gheorghe sumele de 800 de euro, prin echivalent în lei la cursul BNR din ziua plății și de 400 de lei.
Confiscă de la inculpatul Rusu Gheorghe 17 cartușe fără glonț cu bile de cauciuc.
Confiscă de la inculpatul Cristodorescu Tiberiu Francisc suma de 11.500 de euro, sumă ce se va plăti prin echivalent în lei la cursul BNR din ziua plății.
Obligă pe fiecare dintre inculpații apelanți Clapon Gheorghe, Cravețchi (fostă Clapon) Tatiana Rodica, Cristodorescu Tiberiu Francisc, Gîtlan Silviu Iulian, Rusu (fost Corduneanu) Gheorghe, SC Ambra Line Production SRL Iași să plătească statului suma de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 26 august 2013, vezi comunicat nr. 753/VIII/3 din data de 27 august 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 august 2013