DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 351 din 06.07.2018, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BOTA ADRIAN, ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Satu Mare – Serviciul cercetări penale, cu gradul profesional de comisar de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi polițist, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență în formă continuată și spălare de bani (2 infracțiuni).
Condamnă pe inculpatul NAGY VASILE, la o pedeapsă de 4 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălare de bani.
Confiscă de la inculpatul Bota Adrian suma de 24.000 euro sau echivalent în lei la data plății.
Obligă pe inculpații Bota Adrian și Nagy Vasile la plata câte unei sume de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 19 mai 2015, vezi comunicat nr. 940/VIII/3 din data de 21 mai 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 mai 2015