Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


În cursul lunii iunie 2018, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 73 inculpați prin 28 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează:
Doi miniștri (Energie, Turism), un senator, un prefect județ, un consilier prezidențial, un secretar de stat minister (Justiție), un secretar general minister (Turism), un consilier personal al ministrului, un director companie națională (CNI), un director filială companie căi ferate (CFR), un director general societate națională din domeniul energiei (Electrica), un primar municipiu, doi primari comună, un șef Inspectorat județean de jandarmi, un fost șef ANAF.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 73 inculpați variază între 8 ani închisoare și un an și 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.