DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 935/2018 din 28.06.2018, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul TANCU FLORIAN – CĂTĂLIN la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere condamnatul Tancu Florian – Cătălin va presta muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la una din următoarele două entități: Primăria Comunei Jilava sau Școala nr. 1 Jilava, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Disjunge cauza în ceea ce-l privește pe inculpatul Ionescu Ilie.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 28 octombrie 2016, vezi comunicat 1334/VIII/3 din 01 noiembrie 2016.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 noiembrie 2016