increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 629 din 30.05.2018, Curtea de Apel Timișoara a hotărât condamnarea inculpatului CRĂCIUNEL DOREL RUSALIN, la data faptelor, funcționar în cadrul Primăriei Tormac, județul Timiș, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual, toate trei în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș sau la SC Horticultura SA.
Obligă inculpatul Crăciunel Dorel Rusalin la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, a sumei de 330.570,87 lei, la care se adaugă accesoriile prevăzute de legislația aferentă la data aplicării schemelor de sprijin SAPS și PNDC 1, calculate de la efectuării fiecărei plăți și până la data achitării plății integrale a debitului principal.
Dispune anularea înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpatul la plata sumei de 4.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 15 mai 2017, vezi comunicat nr. 574/VIII/3 din data de 09 iunie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 iunie 2017