DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 282 din 31.05.2018, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata GRIGORESCU ANCA DOMNICA, medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia de medic în cadrul Casei Județene de Pensii Bihor, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul PELLE JOHANNES LADISLAUS, asistent medical în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia de asistent medical în cadrul Casei Județene de Pensii Bihor, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, complicitate la luare de mită și dare de mită, toate trei în formă continuată.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Pelle Johannes Ladislaus va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 zile, în cadrul Primăriei Oradea sau în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea.
Dispune confiscarea sumei de 27.036,64 lei de la inculpata Grigorescu Anca Domnica reprezentând totalul sumelor primite de către aceasta cu titlu de mită.
Dispune confiscarea sumei de 1.122 lei de la inculpatul Pelle Johannes Ladislaus reprezentând totalul sumelor primite de către aceasta cu titlu de mită.
Obligă pe inculpații Grigorescu Anca Domnica și Pelle Johannes Ladislaus, la plata câte unei sume de 15.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 15 noiembrie 2016, vezi comunicat nr. 1384/VIII/3 din data de 16 noiembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 noiembrie 2016