DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 777 din 23.05.2018, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul GUȚĂ MIRCEA-MARINEL, la data faptelor primar al municipiului Calafat, la o pedeapsă de 4 ani și 11 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul, cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul COMAN CONSTANTIN, administrator al unor societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.
În cazul inculpatului Coman Constantin, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă, în solidar, inculpații Guță Mircea Marinel și Coman Constantin la plata către partea civilă, Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Calafat, a sumei de 1.399.220,69 lei (346.434 euro) cu titlu de despăgubiri civile, precum și la plata dobânzii legale.
Constată că inculpatul Coman Constantin a achitat suma de 404.500 lei din totalul prejudiciului.
Confiscă de la inculpatul Guță Mircea Marinel suma de 20.000 euro, echivalent în lei, calculat la cursul valutar B.N.R. din ziua efectuării plății.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 18 iulie 2014, vezi comunicat nr. 1082/VIII/3 din data de 18 iulie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 iulie 2014