DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 550 din 19.04.2018, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpaților RADU MARIA și MIHAI ILIE, administratori ai S.C. Miga Metal S.R.L., la data faptei, la câte o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
La rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, un exemplar al acesteia se va comunica Oficiului Național al Registrului Comerțului în vederea efectuării cuvenitelor mențiuni în registrul comerțului.
La rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, un exemplar al acesteia se va comunica Direcției Generale a Finanțelor Publice Ilfov în vederea înscrierii în cazierul fiscal.
Obligă, în solidar, pe inculpații Radu Maria și Mihai Ilie la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Administrația Finanțelor Publice Ilfov a sumei de 1.535.305,69 lei, precum și la plata obligațiilor fiscale accesorii aferente acestei sume, calculate conform legislației în vigoare de la data la care obligațiile au devenit scadente și până la data achitării integrale a prejudiciului. Constată că inculpata Radu Maria a achitat în cursul judecării cauzei în apel suma de 1.000 lei din prejudiciul cauzat.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Radu Maria și Mihai Ilie la plata câte unei sume de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare față de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție la data de 10 noiembrie 2014, vezi comunicat nr. 1760/VIII/3 din data de 09 decembrie 2014.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 decembrie 2014