DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 102/2017 din 28.02.2018, respectiv nr. 82/2018 din 14.02.2018, rămase definitive prin neapelare, Tribunalul Prahova a hotărât următoarele:
Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești cu inculpatul CREȚU GHEORGHE și îl condamnă pe acesta la 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Florești, jud. Prahova sau Școala cu clasele I – VIII Florești, jud. Prahova, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești cu inculpatul GREITAȘ TEODOR OVIDIU și îl condamnă pe acesta la pedeapsa 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpatul Greitaș Teodor Ovidiu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la una din următoarele instituții: Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Câmpina sau Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” din municipiul Câmpina.

Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata sumei de 1.100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 1.000 cheltuieli efectuate în faza de urmărire penală.

DEFINITIVĂ

În cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu cei doi inculpați câte un acord de recunoaștere a vinovăției care au fost trimise în judecată de către DNA, ambele, la data de 13 decembrie 2017, vezi actualizare comunicat nr. 1130VIII/3 din 4 decembrie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 decembrie 2017