DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
`

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 281/A din 27.02.2018, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpaților BIȚICĂ NELU, la data faptelor șef birou administrativ la Accademia di România de la Roma (centru cultural român aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Externe) și BIȚICĂ GABRIELA, la data faptelor economist la Biroul Financiar din cadrul Ambasadei României de la Roma, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Bițică Nelu și Bițică Gabriela vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 zile, în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare (dezasamblare de calculatoare) sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta acea muncă.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de partea civilă, Ministerul Afacerilor Externe, împotriva inculpatului Bițică Nelu.
Confiscă de la inculpații Bițică Gabriela și Bițică Nelu suma de 5.925 euro fiecare (în total 11.850 euro), în echivalent în lei la cursul B.N.R. din ziua plății, bani obținuți prin săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Obligă pe inculpații Bițică Nelu și Bițică Gabriela, la plata câte unei sume de 1.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 06 noiembrie 2015, vezi comunicat nr. 1718/VIII/3 din data de 09 noiembrie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 noiembrie 2015