increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 236 din 15.02.2018, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatului GÎNDAC VALERIU, la data faptei președinte al unei asociații de crescători de animale, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Obligă inculpatul să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, suma de 199.143 lei, cu titlu de despăgubiri civile, la care se vor adăuga dobânzi și penalități de întârziere până la data recuperării integrale a debitului.
Dispune desființarea înscrisului întocmit în fals.
Obligă inculpatul la plata sumei de 3.350 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 23 decembrie 2016, vezi comunicat nr. 20/VIII/3 din data de 11 ianuarie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 ianuarie 2017