DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 20 din 30.01.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpata SLĂVILĂ VERONICA la o pedeapsă de 7 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență, din care 2 în formă continuată.
2.Condamnă pe inculpatul BAGOLI PETRICĂ BOGDAN, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
3.Condamnă pe inculpatul UDILĂ LICUȚĂ, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
4.Condamnă pe inculpatul STÎNGULESCU MIHNEA VALENTIN, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
Dispune confiscarea de la inculpata Slăvilă Veronica a sumei de 40.000 de euro, în folosul statului.
Obligă inculpații la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, după cum urmează: inculpata Slăvilă Veronica – 70.000 lei, inculpatul Udilă Licuță – 40.000 lei, inculpatul Bagoli Petrică Bogdan – 45.000 lei și inculpatul Stîngulescu Mihnea Valentin – 25.000 lei.
Obligă inculpatul Stîngulescu Mihnea Valentin la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 10 noiembrie 2015, vezi comunicat nr. 1768/VIII/3 din data de 13 noiembrie 2015.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 noiembrie 2015