DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 170 din 31.01.2018, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul UIOREANU HOREA DORIN, președinte al Consiliului Județean Cluj, la momentul săvârșirii faptei, la o pedeapsă de 6 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (3 infracțiuni din care 2 în formă continuată), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii, în formă continuată și tentativă la spălare de bani.
Condamnă pe inculpatul BENE IOAN, membru AGA în cadrul SC Construcții Napoca SA, la o pedeapsă de 3 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii și tentativă la spălare de bani.
Condamnă pe inculpatul POGĂCEAN VASILE, asociat și administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul PETRAN IOAN, consilier județean în cadrul Consiliului județean Cluj, la momentul săvârșirii faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul DAVIDESCU GABRIEL RADU, director dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA București, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Petran Ioan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei mun. Cluj-Napoca sau în cadrul Primăriei com. Baciu.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Davidescu Gabriel Radu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei orașului Buftea sau în cadrul S.C. ECOVOL S.A. Voluntari.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Uioreanu Horea Dorin a sumelor de 281.000 lei și 32.200 euro sau echivalentul acestei sume în lei la data plății.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Petran Ioan a sumei de 5.000 euro sau echivalentul acestei sume în lei la data plății.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpații apelanți Pogăcean Vasile, Davidescu Gabriel Radu și Petran Ioan la plata câte unei sume de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj la data de 19 iunie 2014, vezi comunicat nr. 894/VIII/3 din data de 23 iunie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 iunie 2014