DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1 din 03.01.2018, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații OSTAFICIUC CONSTANTIN și NĂDĂȘTEAN IOAN-PETRIȘOR, președinte al Consiliului Județean Timiș, respectiv secretar al județului Timiș, la data faptei, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.
Condamnă pe inculpații HRENOSCHI RĂZVAN, CIONVICĂ DAN SABIN, CHIVORCHIAN HAIC GHEORGHE, NEGREI ION și ROȘCA LIVIU IOAN, primii doi funcționari publici, iar ultimii trei persoane cu funcții de conducere în cadrul S.C. FC POLITEHNICA TIMIȘOARA S.A., la momentul săvârșirii faptei, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul MIHUȚ MIRCEA MARIAN, funcționar public, la momentul săvârșirii faptei, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.
Condamnă pe inculpații BORZA PETRU și PEPA DANIELA OCTAVIA, funcționari publici, la momentul săvârșirii faptei, la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Ostaficiuc Constantin, Nădăștean Ioan-Petrișor, Cionvică Dan Sabin, Borza Petru, Pepa Daniela Octavia, Negrei Ion, Roșca Liviu Ioan, Hrenoschi Răzvan, Mihuț Mircea Marian, Chivorchian Haic Gheorghe, vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, primii șapte în cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș sau în cadrul S.C. Horticultura S.A., cu sediul în Timișoara, al optulea în cadrul Regiei Autonome de Transport cu sediul în Timișoara sau în cadrul S.C. Horticultura S.A., cu sediul în Timișoara, al nouălea în cadrul SC Piețe SA cu sediul în Timișoara sau în cadrul Regiei Autonome de Transport cu sediul în Timișoara, iar ultimul în cadrul D.G.A.S.P.C. Neamț sau în cadrul Bibliotecii Județene G.T. Kirileanu.
Obligă în solidar inculpații Ostaficiuc Constantin și Nădăștean Ioan Petrișor și partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timișoara SA, la plata către partea civilă, Consiliul Județean Timiș, a sumei de 9.950.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plății, din care în solidar cu inculpatul Hrenoschi Răzvan pentru suma de 8.450.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plății, în solidar cu inculpatul Mihuț Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plății, în solidar cu inculpatul Cionvică Dan Sabin pentru suma de 6.300.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plății, în solidar cu inculpatul Chivorchean Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plății, în solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plății, în solidar cu inculpatul Roșca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plății, în solidar cu Borza Petru pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plății, în solidar cu Pepa Daniela Octavia pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plății.
Dispune anularea înscrisurilor falsificate și a copiilor acestor înscrisuri, care conțin date nereale și au fost întocmite în fals.
Obligă inculpații Ostaficiuc Constantin, Nădăștean Ioan Petrișor, Hrenoschi Răzvan, Mihuț Mircea Marian, Cionvică Dan Sabin, Chivorchiac Haic Gheorghe, Negrei Ion și Roșca Liviu, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timișoara SA, la plata sumei de 600 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare față de stat.
Obligă inculpații Chivorchiac Haic Gheorghe, Negrei Ion și Roșca Liviu la plata sumei de 16.890 lei reprezentând diferență onorariu expert.
Obligă inculpații Borza Petru și Pepa Daniela Octavia și părțile civile Județul Timiș prin Consiliul Județean Timiș și Consiliul Județean Timiș la plata câte unei sume de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 13 august 2015, vezi comunicat nr. 1372/VIII/3 din data de 17 august 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 august 2015