Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


În cursul lunii decembrie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 75 inculpați prin 23 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează:
un deputat, un senator, un prim procuror, un executor judecătoresc, un avocat, 4 ofițeri (din care unul de poliție și trei ISU), un șef direcție bazinală din cadrul Apelor Române.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 75 inculpați variază între 7 ani închisoare și 1 an și 8 luni cu amânare.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.