DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
14 noiembrie 2017
Nr. 1062/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ


Către,
ROMÂNIA TV

În atenţia, dl. redactor şef Eugen Chelemen

La data de 13.11.2017, la ora 18.02, la postul de televiziune Romania TV a fost difuzată următoarea știre:
“DNA plătește pentru ca anunțul oficial despre dosarul lui Liviu Dragnea să fie difuzat de cât mai multe ori. Pe Facebook, postarea despre dosarul Dragnea apare ca fiind sponsorizată.
Reporter: Este adevărat, acest comunicat trimis astăzi oficial de către Direcția Națională Anticorupție a apărut și pe pagina de socializare a instituției. Mai precis, fiind o pagină publică, acel anunț apare ca fiind unul sponsorizat. Așadar, cei care se ocupă de această pagină și de întreținerea ei au investit bani tocmai pentru ca acest anunț să ajungă la cât mai multă lume. Așadar, prin faptul că acest anunț a fost sponsorizat, toți cei care au dat Like paginii Direcției Naționale Anticorupție de Facebook au văzut acest comunicat prin care Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul TelDrum.

Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele”
Cu referire la informația sus menționată, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Știrea difuzată de postul dvs. de televiziune este falsă, iar înainte de difuzarea ei, reprezentanții postului dvs. de televiziune nu au făcut nici măcar o minimă verificare pentru a confirma veridicitatea știrii.
Prin urmare precizăm că Direcția Națională Anticorupție (DNA) nu deține nici un fel pagină sau cont de utilizator pe Facebook.
DNA anunță că singura locație a instituției existentă în spațiul virtual este pagina de internet www.pna.ro.
De altfel, aceste aspecte au fost aduse la cunoștința publicului prin intermediul unui comunicat de presa, în condițiile apariției, anterior, a unor informații similare
http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5386
În virtutea corectei informări a telespectatorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți acest drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.
În situația în care nu veți da curs acestui demers legal, DNA va solicita Consiliului Național al Audiovizualului să analizeze dacă emisiunea de la postul România TV a respectat prevederile legale în vigoare, standardele etice și deontologice aplicabile profesiei de jurnalist, așa cum sunt stipulate în conținutul Deciziei 220/2011 și al Legii audiovizualului nr 504/2002 republicată, precum și dreptul constituțional al cetățeanului la o informare corectă.



BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE