DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


17 studenți români care studiază la diferite universități din Europa, au făcut o vizită de studiu la Direcția Națională Anticorupție în data de 12 septembrie 2017 și s-au întâlnit cu doamna procuror șef Laura Codruța Kövesi.
Scopul vizitei a fost informarea acestora privind rolul D.N.A. în ansamblul administrației publice românești, cu modul și procedurile specifice de lucru, precum și cu aprofundarea unor subiecte de interes pentru participanți.
Cu ocazia vizitei, studenții participanți au aflat informații despre modul în care funcționează Direcția Națională Anticorupție și despre rolul acesteia în societatea noastră. Concret, aceștia au fost interesați de proiectul de modificare a legilor justiției promovat de Ministerul Justiției și modul în care este afectată activitatea procurorilor; au dorit să lămurească aspecte larg dezbătute în spațiul public, cum ar fi adoptarea Ordonanței 13, ce înseamnă de fapt Mecanismul de Cooperare și Verificare, precum și despre colaborarea D.N.A. – A.N.A.F. în vederea confiscării a cât mai multor bunuri sechestrate de la persoanele condamnate. Totodată, au dorit să afle cum reacționează D.N.A. la atacurile din presă și despre relația pe care o are instituția cu presa.
Vizita a avut loc în cadrul programului oficial de Internship organizat de Guvernul României, având în vedere interesul crescut în rândul tinerilor din România față de activitatea Direcției Naționale Anticorupție.
Organizarea acestui program are drept misiune implicarea tinerilor performanți în activitățile cotidiene ale Guvernului, astfel încât să poată dobândi experiență și cunoștințe practice în domeniul studiilor.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE