Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Peste 30 de elevi cu vârste între 16 și 18 ani de la mai multe licee din țară au făcut o vizită de studiu la Direcția Național Anticorupție în data de 11 august 2017 și s-au întâlnit cu doamna procuror șef Laura Codruța Kövesi.

Cu ocazia vizitei, tinerii participanți au aflat informații despre modul în care funcționează DNA și despre rolul acesteia în societatea noastră. Concret, aceștia au fost interesați de felul în care poate fi prevenită corupția, în special în mediul universitar și de modalitatea concretă în care ei înșiși ar putea să contribuie la diminuarea fenomenului; au dorit să lămurească aspecte larg dezbătute în spațiul public, cum ar fi confiscarea extinsă, colaborarea cu alte instituții, tehnici de investigație, imunități parlamentare; felul în care investigațiile din mass media pot fi valorificate în anchete de către procurori.
Vizita a avut loc în cadrul programului „Camp Kennedy” organizat de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education.
Acest program reprezintă o Școală de Vară despre Leadership, Participare Activă și Educație Civică, derulată timp de o săptămână la București, în perioada 8-14 august 2017.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE