DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 568 din 26.06.2017, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul NAVARRO NAVARRO PEDRO ALFONSO, cetățean spaniol, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi administrator sau reprezentant legal al unei societăți comerciale pe teritoriul României, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.
Condamnă pe inculpata PEYBER HISPANICA S.L., persoană juridică cu sediul în Spania, la pedeapsa principală constând în amenda penală în cuantum de 450.000 lei (corespunzătoare unui număr de 300 zile amendă a câte 1.500 lei fiecare) și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a participa la procedurile de achiziții publice în România pe o durată de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Navarro Navarro Pedro Alfonso va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpații, în solidar, la plata către partea civilă, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a sumei de 8.132.011,17 lei.
Obligă inculpații, în solidar la plata către partea civilă, Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. Kg, a sumei de 1.680.748,87 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 30 ianuarie 2014, vezi comunicat 97/VIII/3 din 07 februarie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 februarie 2014