DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 744 din 13.06.2017, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ANCULIA ROMICĂ PAVEL, la data faptelor director al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (A.P.I.A.) Caraș – Severin, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și complicitate la luare de mită.
Condamnă pe inculpatul SAUCA VASILE, om de afaceri, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și dare de mită.
În cazul inculpaților Anculia Romică Pavel și Sauca Vasile, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Disjunge cauza privind pe inculpații MICLEA AUREL și VĂCARIU EFTIMIE DARIUS, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor.
Obligă inculpații Anculia Romică Pavel și Sauca Vasile să plătească statului câte 2.300 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare.
Obligă inculpatul Sauca Vasile să plătească statului suma de 300 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 02 noiembrie 2016, vezi comunicat 1474/VIII/3 din 09 decembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 decembrie 2016