DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 454 din 27.04.2017, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:

1.Condamnă pe inculpatul PUCEREA MIHAI, consilier superior în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (D.S.V.S.A.) Constanța, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție publică sau de a avea calitatea de administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare a banilor, toate în formă continuată.

2.Condamnă pe inculpata S.C. „KIRAELENYS” S.R.L. Constanța, la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 350.000 lei și pedepsele complementare constând în suspendarea activității persoanei juridice pe o perioadă de 6 luni și interzicerea desfășurării activităților de natura celor cu ocazia cărora a fost comisă infracțiunea, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și spălare a banilor, ambele în formă continuată.

În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă pe inculpatul Pucerea Mihai și pe inculpata persoană juridică S.C. Kiraelenys S.R.L., în solidar, să restituie către S.C. P.S.T. LTD CO S.R.L. Constanța suma de 13.974,80 lei reprezentând sume de bani obținute prin săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Obligă pe inculpatul Pucerea Mihai și pe inculpata persoană juridică S.C. Kiraelenys S.R.L., în solidar, să restituie către S.C. A.C.T.I. S.R.L. București suma de 125.032,30 lei reprezentând sume de bani obținute prin săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Obligă pe inculpatul Pucerea Mihai și pe inculpata persoană juridică S.C. Kiraelenys S.R.L., în solidar, să restituie către S.C. B.R. S.R.L. Buzău suma de 9.899,20 lei reprezentând sume de bani obținute prin săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Obligă pe inculpatul Pucerea Mihai și pe inculpata persoană juridică S.C. Kiraelenys S.R.L., în solidar, să restituie către S.C. T. S.R.L. Constanța suma de 36.470,88 lei reprezentând sume de bani obținute prin săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Dispune confiscarea extinsă asupra sumei totale de 421.946,51 lei, prin executare asupra bunurilor persoanei juridice S.C. Kiraelenys S.R.L. și, în completare, asupra bunurilor inculpatului Pucerea Mihai și ale terțului poprit P.C.
Dispune desființarea facturilor fiscale întocmite în fals.
Obligă inculpata S.C. Kiraelenys S.R.L. Constanța la plata sumei de 2.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 19 februarie 2014, vezi comunicat 187/VIII/3 din 21 februarie 2014.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 februarie 2014