DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 123 din 10.04.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata KREISEL-CRICLEVIȚ CARMEN, avocat în cadrul Baroului Suceava, la data faptei, la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul ȘARGAN NICUȘOR, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul DASCĂLU DUMITRU, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În cazul inculpaților Kreisel-Cricleviț Carmen și Șargan Nicușor, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune confiscarea de la inculpata Kreisel Cricleviț Carmen, a sumei de 8.000 de euro.
Obligă pe inculpata Kreisel Cricleviț Carmen, la plata către stat a sumei de 3.200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, iar pe fiecare dintre inculpații Dascălu Dumitru și Șargan Nicușor la plata către stat a sumei de câte 1.100 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava la data de 02 decembrie 2015, vezi comunicat 1888/VIII/3 din 03 decembrie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 decembrie 2015