DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 99 din 28.03.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul TĂRNICERIU RADU-DIMITRIE, judecător, la data faptelor președinte al Tribunalului Iași, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul LEONTE IOAN, primar al comunei Gorban, jud. Iași (în perioada 2004-2012), administrator de fapt al S.C. PESCĂRUȘ 2005 S.R.L., la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență, instigare la fals intelectual și uz de fals în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul OSOIANU EMANUEL, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul PĂCURARU GINA, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul DIACONU FLORIN, consilier juridic în cadrul Agenției Domeniilor Statului - Reprezentanța Teritorială Iași, la data faptei, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

Condamnă pe inculpata S.C. PESCĂRUȘ 2005 S.R.L., la pedeapsa principală a amenzii în cuantum 200.000 lei pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență, instigare la fals intelectual și uz de fals în formă continuată.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 05 decembrie 2014, vezi comunicat 1742/VIII/3 din 08 decembrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 decembrie 2014