DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 145 din 01.03.2017, Curtea de Apel Iași a hotărât condamnarea inculpaților MIHALACHI VASILE, vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui, BUTNARU LIVIU, director al Agenției Județene Vaslui a Autorității Rutiere Române și ROPOTĂ DĂNUȚ, referent în cadrul Agenției Județene Vaslui a Autorității Rutiere Române, la data faptei, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului VIERIU VASILE în prezent decedat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Respinge ca nefondate acțiunile civile formulate de către părțile civile.
Obligă pe inculpații Butnaru Liviu, Mihalachi Vasile și Ropotă Dănuț la plata sumei de 200 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 10 octombrie 2013, vezi comunicat 879/VIII/3 din 11 octombrie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 octombrie 2013