Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


În cursul lunii ianuarie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 17 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 38 inculpați între care: un președinte Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, un consilier primar sector, un comandant poliție oraș, un inspector principal IPJ, un ofițer și doi subofițeri de poliție de frontieră, 7 lucrători vamali.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 38 inculpați variază între 9 ani închisoare și 1 an cu amânare.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.