DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 62 din 13.12.2016, definitivă prin neapelare la data de 04.01.2017, Tribunalul Militar Iași admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari cu inculpatul PORCILESCU NICOLAE, soldat gradat profesionist în cadrul U.M. 01508 Argestru, la data faptei și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava — Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului.
Obligă inculpatul Porcilescu Nicolae la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în sumă de 1.150 lei.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari la data de 10 noiembrie 2016, vezi comunicat 1526/VIII/3 din 19 decembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 decembrie 2016