DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
18 ianuarie 2017
Nr. 38/VIII/3

Către,
EVENIMENTUL ZILEI

În atenția redactorului șef, Simona Ionescu
În cuprinsul articolului apărut în data de 18 ianuarie 2017 în cotidianul Evenimentul Zilei, la pagina 5, sub titlul „Kövesi anunță că nu pleacă de bunăvoie de la conducerea DNA”, redactorul a prezentat o imagine trunchiată a unei facturi fiscale și a menționat în cuprinsul articolului ca subtitlu că „Șefa DNA nu se pricepe la facturi”, urmat de comentariul
„șefa DNA face o uriașă confuzie între numărul de ordine din 2009 din Registrul Comerțului al unei firme, care conține indicativul "J" pentru persoanele juridice și data comenzii.”
În continuare, fără a se publica în întregime facturile prezentate de Ghiță Sebastian în cuprinsul înregistrării, s-a acreditat ideea că procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție nu deține un minim de cunoștințe pentru a „citi” o factură fiscală.
În cursul aceleiași zile, în cuprinsul unui interviu acordat unei publicații online, doamna Laura Codruța Kövesi, procuror șef al D.N.A. explicase foarte clar inadvertențele existente în una dintre facturi:
Vorbeam de manipulare, poze editate și poze trucate. V-aș mai da un exemplu. A fost prezentată o factură referitoare la deplasarea făcută la Cluj pentru a se "rezolva", pun între ghilimele pentru că nu poate fi adevărat, cercetarea mea în cazul de plagiat în 2012. Vă rog să vă uitați pe factură jos. Comanda pentru factură a fost făcută în 2009, iar plata în 2012”.


Prin urmare, maniera în care a fost prezentată această informație este incorectă, autorul articolului induce în eroare cititorii, prin acreditarea ideii că procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție „nu face distincția între data facturării și data înregistrării societății comerciale...”.
În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți acest drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE