DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 939 din 20.12.2016, Curtea de Apel Brașov a hotărât condamnarea inculpaților BOCIAR MIHAI DANIEL și FERENDINO VIOREL-ADRIAN, administrator, respectiv director al S.C. ERG TERMROM S.A. Galați, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi aleși în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator/director în cadrul vreunei societăți cu personalitate juridică, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ferendino Viorel-Adrian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 zile, în cadrul Primăriei municipiului Galați.
Dispune confiscarea de la fiecare inculpat a câte 25.000 Euro, în echivalentul monedei naționale, de la data executării.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 05 februarie 2014, vezi comunicat 99/VIII/3 din 07 februarie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 februarie 2014