DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1714 din 16.11.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului TRIF IOAN, șef Serviciu contracte și achiziții interne în cadrul S.C. HIDROELECTRICA S.A., la data faptei, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Confiscă de la inculpatul Trif Ioan suma de 1.030.349,4 lei.

Față de alți 8 inculpați trimiși în judecată în aceeași cauză (Oprea Traian, Asan George Lavinius, Popescu Dan, Dudaș Ioana, Hondar Anghel, Bițu Gheorghe, Brașoveanu Mitică, Nistor Ana Daniela) continua judecarea cauzei, iar față de alți doi s-a dispus condamnarea definitivă.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 17 august 2006, vezi comunicat 123/VIII/3 din 21 august 2006.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 august 2006