DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 187 din 16.11.2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului SEVERIN ADRIAN, membru în Parlamentul European, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Obligă inculpatul la plata sumei de 30.200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, reprezentând faza de urmărire penală și judecata în primă instanță și în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 09 septembrie 2013, vezi comunicat 777/VIII/3 din 11 septembrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 septembrie 2013