DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 370 din 29.09.2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului BĂRAN BEBE, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la abuz în serviciu și evaziune fiscală.

În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 60 de zile lucrătoare, la o unitate desemnată de Serviciul de Probațiune Mehedinți.

Constată recuperat prejudiciul cauzat părții civile statul român prin A.N.A.F. – D.G.R.F.P. – A.J.F.P. Mehedinți și mai obligă inculpatul la plata obligațiilor fiscale accesorii, calculate până la data achitării prejudiciului, respectiv 25.11.2015.

Anulează contractul de asistență juridică nr. 5/06.07.2013.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 27 august 2015, vezi comunicat 1426/VIII/3 din 02 septembrie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 septembrie 2015