DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1350 din 29.09.2016, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul MITROI GHEORGHE, contabil șef la S.C. Electrificare CFR SA - Sucursala Electrificare Craiova, la data faptei, la o pedeapsă de 5 ani închisoare şi interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a exercita funcţia de contabil, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

2. Condamnă pe inculpata GHIZDĂVEŢ VALENTINA, contabil la S.C. Electrificare C.F.R. S.A. - Sucursala Electrificare Craiova, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și 6 luni şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a exercita funcţia de contabil, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Dispune achitarea inculpaților SPÎNU MARIAN și NEACȘU ALIN FLORIN, ambii șefi ai Sucursalei Electrificare Craiova din cadrul S.C. Electrificare CFR S.A., la data faptei, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de neglijență în serviciu, în formă continuată.

În cazul inculpatei Ghizdăveţ Valentina, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Obligă, în solidar, pe inculpații Mitroi Gheorghe și Ghizdăveţ Valentina să plătească părții civile, S.C. ELECTRIFICARE C.F.R. S.A., suma de 2.058.640,45 lei, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie.

Obligă fiecare dintre inculpaţii Mitroi Gheorghe și Ghizdăveţ Valentina la plata sumei de câte 5.800 lei către partea civilă S.C. ELECTRIFICARE C.F.R. S.A., cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale-contravaloare expertize.

Obligare pe fiecare dintre inculpaţii Mitroi Gheorghe şi Ghizdăveţ Valetina la plata a câte 4.000 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în cursul urmăririi penale şi al judecării cauzei în primă instanţă.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova la data de 30 iulie 2013, vezi comunicat 711/VIII/3 din 31 iulie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 31 iulie 2013