Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 353/07.04.2016, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul BRÎNDAȘ IOAN, adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bihor, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, pe durata executării pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (2 fapte), favorizarea infractorului (2 fapte) și fals în declarații în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul ANDRONACHE RĂZVAN – MIHAI la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, pe durata executării pedepsei, a dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și complicitate la favorizarea infractorului.

Obligă pe inculpații Brîndaș Ioan și Andronache Răzvan – Mihai să plătească în favoarea statului suma de câte 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 16 decembrie 2013, vezi comunicat nr. 1215/VIII/3 din  21 decembrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 decembrie 2013