DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 19 aprilie 2016
Nr. 536/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ


Cu referire la articolul intitulat „Guță a dat, Ciobanu a luat! Să fie primit! DNA-ul s-a trezit!”, publicat la 18 aprilie 2016 în Jurnalul Olteniei, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următorul drept la replică din partea doamnei procuror Cristina Fota Bărbulescu:

În conținutul articolului se afirmă „Guță a continuat să se înfrupte din bugetul Consiliului Local Calafat. O spune aceeași procuroră Cristina Fota Bărbulescu de la DNA Craiova, care a instrumentat și al doilea dosar deschis pe numele lui Guță: 114/P/2014”. Maniera în care este prezentată aceasta informație este total inadecvată și nereală, în condițiile în care doamna procuror nu a discutat vreodată cu autorul articolului și nu a făcut asemenea afirmații publice în niciun context, cu referire la persoana menționată în articol.

Subliniem că informațiile din dosare penale sunt oferite reprezentanților mass media prin intermediul Biroului de Informare și Relații Publice, într-o anumită formă și la anumite momente procesuale, în conformitate cu dispozițiile Legii 544/2001 privind Liberul acces la informațiile de interes public și cu cele ale Ghidului privind relația dintre sistemul judiciar din România și Mass media.

În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rog să transmiteți acest drept la replică.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE