increase font sizedecrease font size | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 56 din 14.01.2016, definitivă prin neapelare la data de 11.02.2016, Tribunalul Iași admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor de Corupție cu inculpatul CURALARIU CĂLIN MIHAI și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Consiliului Local Iași, la două dintre instituțiile pe care le gestionează din punct de vedere administrativ în zona de competență, respectiv la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat sau la Direcția de Asistență Comunitară, potrivit programului ce va fi stabilit cu acordul consilierului de probațiune.
Obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție la data de 25 noiembrie 2015, vezi comunicat nr. 1868/VIII/3 din data de 27 noiembrie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 noiembrie 2015